Red Heart Collage fonalteszt - A kötött párna Home Decor project

 
Szerző: Varga Krisztina, 2019. augusztus 26.
Red Heart Collage fonalteszt - A kötött párna Home Decor project

Kedves Kézimunkázó Partnereink,

Minden szezonban lehetőség nyílik egy-egy fonal tesztelésére, melynek keretében a végfelhasználóink kapnak lehetőséget a fonal kipróbálására szabadjára engedve fantáziájukat.

Idén ősszel az egyik ilyen górcső alá vett fonalcsalád a Red Heart Collage.

Olvassátok és merítsetek ihletet a legújabb fonaltesztünkből:

Felhasználási kör: HOME DECOR

Elkészült darab: egyedi tervezésű kötött párna (eleje és háta IS kötött, belpárna sötét szürke pamutvászon szintén saját készítése az alkotónak)

Mérete: 40x40cm

Töltőanyag: antiallergén szilikonizált poliészter golyó

Kötőtűméret: 12,0mm

Felhasznált fonalmennyiség: 5 motring (nagyon kevés maradékkal)

Szín: Circus

A modell tervezője és kivitelezője: Antal Ibolya

A fonaltesztelő véleménye a fonalról:

Tipikus „haladós” fonal, ajánlott mindenkinek, aki hamar szeretne mutatós végeredményt látni. A fonal tapintásra puha, kicsit szöszös ugyan, de ez a munka menetét nem befolyásolja, nem ragad, könnyű bontani, a bontott fonalból újrakötött részen nem látszik, hogy a fonal egyszer már felhasználásra került.
A projektre vonatkozó végleges döntés előtt a fonalból számos különböző alap- és struktúra mintát megkötöttem (harisnyakötés, lustakötés, borda, rizs, cikk-cakk, stb.) a színek sokfélesége miatt egyértelműen az egyszerűbb mintákkal mutatott nagyon jól. A kapott színvariáció (Circus) nagyon sok különböző, kontrasztosan kombinált (pl. türkiz és lila) fonalszakaszt tartalmaz, ezért egy nagyon bonyolult, áttört minta már túlságosan harsány lett volna.
Egy motringon belül kb. 6-8 festett szakasz van, ezek mindegyike két szín összesodrásával áll elő. Az elkészített darab színbeli harmóniájának megőrzése végett ezért célszerűbb nem túl terjedelmes projekt elkészítésére vállalkozni, mivel az egy csomagon belül található 3 motring nem feltétlenül ugyanazokat a színkombinációkat tartalmazza.
A fonalat ajánlott nem túl szorosan kötni. Ennél a fonalvastagságnál kiemelten fontos továbbá a kötés során mélyen a szembe szúrni, mivel a tű hegye jóval vékonyabb, és a tű hegyén átvett szem szoros maradhat.
Jumbo fonal kötésében nem jártasak néha tartsanak pihenőt, egy DK/sport fonalhoz képest kifejezetten munkásabb kötni, a kezeink hamarabb elfáradhatnak.
Mosás során (ami kézzel javasolt szerintem) figyeljünk rá, hogy vastagsága miatt a fonal rengeteg vizet vesz fel, ettől még jobban elnehezül. Óvatos nyomkodással távolítsuk el a felesleges vizet, és csakis fektetve szárítsuk! Blokkolni szerintem nem szükséges, elég formára húzkodni.
Véleményem szerint ez egy rendkívül jó home decor fonal mindazoknak, akik szeretnék gyorsan látni munkájuk eredményét. Mérete miatt inkább kötésben haladóbbaknak ajánlom, de remek választás lehet magabiztos kezdőknek is

Fontos, hogy a párnát a lehető legducibbra tömjük ki, ehhez varrjunk belpárnát színben harmonizáló színű pamut alapanyagból és azt tömjük ki egészen ducira. A vastag rusztikus fonalszálak így még jobban kiadják magukat.

Reméljük hasznosnak találtad tesztelőnk véleményét! Tarts velünk és tájékozódj Híreinkből!

Jó munkát kívánunk a Red Heart Collage fonalainkhoz!